За Europe Direct Шумен

Европейски съюзНад 500 центъра „Europe Direct” в 28-те държави-членки посрещат голямото предизвикателство да осигурят по-голяма информираност на гражданите за правата, за отговорностите, за политиките, за правилата, за програмите на Европейския съюз, да изслушват техните безпокойства, препоръки и мнения и да ги насърчат да бъдат активни творци на Обединена Европа.

Информационните центрове „Европа Директно” предоставят информация, отговарят на въпроси, организират дискусии, работят с медиите.

От 2008 г. мрежата „Europe Direct” е и в България.

Информационен център Europe Direct – Шумен е част от информационната мрежа „Europe Direct”. Негова приемна структура е Сдружение с нестопанска цел „Алтернативи, доброволчество, развитие” (АлДоРа), с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Той покрива територията на Шуменска и на Търговищка онласт.

„Europe Direct” е информационен център, който помага гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Центърът предлага информация, свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Центърът може да предложи отговори на общи въпроси, а ако имате съвсем конкретен и специфичен въпрос, може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

За общи въпроси относно ЕС, може да се свържете и с Центъра за връзка Europe Direct.

Може да се обадите на безплатната телефонна линия от всяка точка на Европа 00 800 67 89 10 11.

Помощ и съвети за Вашия живот, работа и пътувания в ЕС може да намерите в портала „Вашата Европа“, който Ви помага да научите за правата си и да намерите практически съвети, когато пътувате из ЕС: http://europa.eu/youreurope/citizens/index_bg.htm

Можете да се свържете с Европа Директно – Шумен на:
тел.: 0887 740 105, 0898 966 900
Всеки делничен ден от 8 до 20 часа
e-mail: europedirectshumen@gmail.com
www.europedirect-shumen.eu

Последвайте ни и във Фейсбук