В петък комисиите по външни работи и търговия ще гласуват препоръките си за провежданите преговори за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания. Целият Парламент ще се произнесе по темата на пленарното си заседание следващата седмица.

Парламентарната комисия по заетост ще вземе решение в четвъртък дали да подкрепи решението на Европейската комисия да класифицира коронавируса, който причинява COVID-19, като биологичен агент от рискова група 3 или да поиска класифициране в най-високата рискова група 4, което би направило наложителни по-строги мерки за безопасност и защита на работещите.

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард ще говори пред комисията по икономически и парични въпроси в понеделник за мерките на централната банка срещу кризата с коронавируса. Във вторник депутатите ще гласуват по промени в капиталовите изисквания за банките, които целят да улеснят кредитирането на бизнеса и домакинствата.

В понеделник парламентарната комисия по транспорт ще гласува по предварително споразумение със страните членки по новите правила от пакета “Мобилност” за сухопътните превози. Правилата регламентират максималните часове на шофиране за ден и седмица, както и минималното време на почивки на професионалните шофьори, и определят в кои случаи важат правилата за командированите работници.