Eвропейски информационни мрежи в България, с подкрепата на Представителство на Европейската комисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европа чрез онлайн информационна кампания, в продължение на дългогодишната традиция, инициирана от информационен център „Европа Директно“ – София.

В инициативата тази година се включват Бюро “Творческа Европа”, офис “Култура”Център за развитие на човешките ресурсиМладежки Екип ЕвропаБюро „Творческа Европа“, офис „МЕДИА“– БългарияНационален център за контакт по програма „Европа за гражданите“Enterprise Europe Network – БългарияЕвропейски потребителски център България и Информационна мрежа „Европа Директно“ – България

В рамките на кампанията по случай 9 май, във всеки от дните между 1 и 8 май, на Facebook страницата на Европейската комисия в България, ще бъде представяна една от мрежите, която от своя страна през целия ден ще публикува интересно и полезно съдържание на своята Facebook страница. Гражданите ще имат възможност да се запознаят с дейността на всяка една от информационните мрежи на ЕС и да задават своите въпроси към нейните представителите. Всички публикации от кампанията ще могат да бъдат следени с хаштага #ОставамЕСолидарни.

На 9-и май към нас се присъединява и комисар Мария Габриел, която отговаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, която ще отговаря пряко на вашите въпроси в онлайн диалог на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

Повече информация на: Ден на Европа 2020: още по-силни заедно

Чрез тази своя кампания, европейските информационни мрежи в България и Представителство на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

Календар на публикациите и страниците на мрежите:
1 май – Бюро „Творческа Европа“, офис „Култура“ – България

2 май – Център за развитие на човешките ресурси

3 май – Младежки Екип Европа

4 май – Бюро „Творческа Европа“, офис „МЕДИА“ – България

5 май – Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите“

6 май – Enterprise Europe Network – България

7 май – Европейски потребителски център България

8 май – Информационна мрежа „Европа Директно“ – България