Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/Публична дискусия „Ще успеят ли европейските политически партии да отговорят на очакванията на гражданите?“

Публична дискусия „Ще успеят ли европейските политически партии да отговорят на очакванията на гражданите?“

2018-10-14T22:12:10+03:00октомври 10, 2018|Categories: Без категория|

Публична дискусия „Ще успеят ли европейските политически партии да отговорят на очакванията на гражданите?“

октомври 2018 г., София

Бюрото на Европейския парламент в България, Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти имат честта да Ви поканят на публична дискусия на тема „Към изборите за ЕП 2019: ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за Бъдещето на ЕС?“. Събитието ще се проведе на 15 октомври 2018 г. (понеделник) в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10.00 до 12.00 часа.

Речта на председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер за състоянието на Европейския съюз пред Европейския парламент и реакциите на лидерите на парламентарните групи отбелязаха, макар и неофициално, началото на кампанията за изборите за ЕП. Европейските партии имат 8 месеца да представят своята визия за бъдещето на Европа и да дадат нов импулс за обновление на европейския проект, като предложат високи стандарти при формирането и провеждането на ефективни европейски политики в интерес на европейските граждани.

В този контекст Бюрото на Европейския парламент в България, Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти имат честта да Ви поканят на публична дискусия на тема „Към изборите за ЕП 2019: ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за Бъдещето на ЕС?“.Събитието ще се проведе на 15 октомври 2018 г. (понеделник) в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10.00 до 12.00 часа.

Форумът има за цел да предостави на заинтересуваните и критично мислещи граждани възможност за открита дискусия с български евродепутати от основните политически сили по най-актуалните европейски въпроси, касаещи бъдещето на ЕС, и да допринесе за повишаване на тяхната информираност по предложенията за обновление на европейския демократичен проект.

Своето виждане по темата ще споделят членовете на Европейския парламент Георги Пирински (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Ева Майдел(ЕНП) и Светослав Малинов (ЕНП) ще се включат с видеообръщения към участниците.

Основните теми на дискусията са:

‒         Повече сигурност за европейските граждани: към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност;

‒         Как да подобрим функционирането на ЕС чрез реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация?

‒         Ще съответства ли новият европейски бюджет на амбициите за по-просперираща, сигурна и солидарна Европа?

‒         Как да използваме инерцията от успешното българско председателство на Съвета на ЕС, за да остане България в центъра на дебата за бъдещето на Европа?

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Участието в събитието се потвърждава на телефон (+359) 2 987 22 85 или по електронна поща на адрес: embg@scas.acad.bg (Европейско движение България).

Източник: Европейски парламент в България

Споделете новината. Изберете желаната платформа: