9 май – Ден на Европа

Програма

7 май 2019 г. (вторник): 

Изложба „Моята България в нашата Европа“

I СУ «Св. Седмочисленици», гр. Търговище

В училище I СУ «Св. Седмочисленици», гр. Търговище – посланник на ЕС, ще бъде подредена изложба с рисунки на тема „Моята България в нашата Европа“ и ще бъде направен първия щрих на стенопис със символите на България.

„Щандове“с  безплатни информационни материали

I СУ «Св. Седмочисленици», гр. Търговище

Посланиците ще отворят „щандове“с  безплатни информационни материали за Европейския съюз и за правата ни при пътуване, почивка, работа и учене в рамките на Общността.

 

8 май 2019 г. (сряда): 

Прожекция на филм

I СУ «Св. Седмочисленици», гр. Търговище

В училище I СУ «Св. Седмочисленици», гр. Търговище – посланник на ЕС, ще прожектират филм  за напредъка на България и регионите в ЕС.

Младежки дискусионен форум «Бъдещето на Европа» /съвместно със СНЦ «АлДоРа», РБ  «Ст. Чилингиров/

16:00 ч.,  Регионална библиотека «Ст. Чилингиров», гр. Шумен

Младежкият дискусионен форум „Бъдещето на Европа” е по повод Деня на Европа, във връзка с предстоящите Избори за Европейски парламент и за насърчаване на активното гражданско поведение и участие на младите хора.

Събитието ще събере млади хора от няколко шуменски училища – СУ «Йоан Екзарх Български», ППМГ «Н. Попович», ПГПЧЕ «Н. Й. Вапцаров», ПГИ – гр. Шумен, ПГМЕТТ «Хр. Ботев», ПГСАГ, „Проф. д-р Асен Златаров“ и от търговищкото I СУ «Св. Седмочисленици», които ще представят своята гледна точка към настоящето и бъдещето на Европа.

Специален гост на събитието ще бъде омбудсманът на община Шумен – Иван Капралов.

9 май 2019 г. (четвъртък)

Детски празник «Честит рожден ден, Е