Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/Пленарна сесия на ЕП 11 – 13 ноември, 2020 г.

Пленарна сесия на ЕП 11 – 13 ноември, 2020 г.

2020-11-28T19:26:19+02:00ноември 11, 2020|Categories: Без категория|

Темите в дневния ред

Изборите в САЩ. След откриването на пленарната сесия водещи оратори на политическите групи в Парламента ще вземат думата, за да коментират резултите от изборите в САЩ на 3 ноември (дебат в сряда).

Програма EU4Health 2021-2027. Парламентът ще обсъди и приеме позицията си по законодателно предложение, което има за цел да увеличи капацитета на ЕС за подпомагане на държавите членки да се справят с продължаващата здравна криза и да бъдат по-добре подготвени за бъдещи заплахи срещу общественото здраве (дебат в четвъртък, гласуване четвъртък / петък).

Инвестиции в рамките на Зеления пакт. Евродепутатите ще обсъдят и гласуват резолюция с приноса на Парламента към Плана за инвестиции за устойчива Европа, който ще позволи плавен преход към неутрален по отношение на  въглеродните емисии ЕС през 2050 г. (дебат в сряда, гласуване в сряда / петък).

COVID-19. В четвъртък Парламентът ще обсъди с Европейската комисия прозрачността по отношение на закупуването и достъпа до бъдещи ваксини срещу COVID-19. В отделен дебат членовете на Европейския парламент ще обсъдят и гласуват резолюция, която изследва въздействието на пандемията върху демокрацията, основните права и върховенството на закона (дебат в четвъртък, гласуване четвъртък / петък).

Борба с тероризма и свобода на изразяване. В сряда следобед Парламентът ще обсъди как да бъде прекратена безнаказаността за престъпления, извършени срещу журналисти, и ще проведе дебат за начините за борба с тероризма и защита на правото на свобода на изразяване и образование.

Избор на първи заместник-председател на ЕПЕвродепутатите ще изберат първия заместник-председател на Парламента в четвъртък. Той или тя ще замени Марейд Макгинес, която зае позицията на еврокомисар по финансовите услуги през октомври.

Споделете новината. Изберете желаната платформа: