Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/НОВИ КОНКУРСИ ЗА МОБИЛНОСТ С IPORTUNUS

НОВИ КОНКУРСИ ЗА МОБИЛНОСТ С IPORTUNUS

2021-01-27T15:33:30+02:00януари 22, 2021|Categories: Без категория|

i-Portunus е схема за мобилност, подкрепена от програма „Творческа Европа“. Програмата предоставя възможност за трансгранична мобилност на артисти и професионалисти от сферата на културата чрез подкрепа на 350-500 краткосрочни (15-60 дни), задгранични пътувания на артисти и професионалисти, работещи в областта на музиката, литературните преводи и архитектурата и пребиваващи в страна част от „Творческа Европа“.

Мобилността трябва  да има конкретна и добре дефинирана цел, например:

  • Развитие на международно сътрудничество
  • Участие в резиденция с цел професионално развитие или създаване на продукция
  • Представяне на проект в друга държава
  • Разработване на проекти с местни общности

ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа за провеждането на мобилност (транспорт, настаняване, виза и др.) от една до друга страна част от програма „Творческа Европа“.музиката, литературния превод, архитектурата и културното наследство, Между декември 2020 г. и април 2021 г. i-Portunus обявява пет открити покани за артистична мобилност, които могат да се проведат между юни и края на ноември 2021 г. Тези покани сa  с конкретен фокус – музика, литературни преводи, архитектура и културно наследство.
Задължителните изисквания за 
кандидатите са да са лица навършили пълнолетие, професионално ангажирани в съответната сфера на културата и законно пребиваващи в страна, участваща в програма „Творческа Европа“ (списък на държавите можете да намерите тук).
За да  научите повече за програмата и да участвате в конкурсите посетете и  регистрирайте свой профил на www.i-portunus.eu 
Други контакти с програма i-Portunus:
Facebook
Twitter
Instagram

* Ако имате въпроси относно процедурата по кандидатстване – пишете на ced.bulgaria@gmail.com 

Споделете новината. Изберете желаната платформа: