Представителството на Европейската комисия в България успешно проведе за 9-ти път годишния си конкурс за набиране на нови членове на младежкия Екип Европа (Team Europe Junior).
От получените 50 заявления 38 участника бяха допуснати до втори кръг, а 20 от тях, с най-високите резултати между 45 и 60 точки (от максимум 60), бяха избрани да станат част от младежкия Екип Европа за 2020 г.

Те ще посетят централите на Европейската комисия и Европейския парламент в Брюксел, ще получат обучение в
София по европейски теми и комуникационни умения.
Основната задача на членовете от екипа през 2020г. е да участват в инициативите „Отново на училище“ и „Отново в университета”, които Представителството на Европейската комисия в България организира най-вече през месеците април и май като част от събитията, свързани с отбелязването на 9 май, Деня на Европа.

Младежите ще участват като лектори-доброволци и в други събития на Представителството на Европейската комисия в България, на Бюрото за връзка на Европейския парламент в България, на центровете „Европа директно“ и други европейски информационни мрежи, действащи в страната.
Те отразяват редовно своите дейности в социалните медии и можете да ги последвате във Фейсбук (@TEJBulgaria), Инстаграм (@teameuropejunior) и LinkedIn (Team Europe Junior Bulgaria).
Имената на избраните кандидати можете да прочетете на интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Контекст
Младежки Екип Европа е проект на Представителството на Европейската комисия в България.

Той е създаден за първи път през 2011 г. чрез национален конкурс, посветен на 2011 – Европейска година на доброволчеството. Екипът се състои от активни студенти, които имат добри познания за ЕС и желание да участват като лектори в разнообразните комуникационни дейности. Работата на членовете на младежки Екип Европа е изцяло доброволческа. От 1 януари 2015г. младежкият Екип Европа е официално част от европейския Екип Европа.

Отдел „Преса и медии“
Представителство на ЕК в България