През настоящата учебна година Бюрото на Европейския парламент в България реши да предложи на 20 от сертифицираните училища посланици нов стимул за по-активно участие в Програмата. Ще поощрим избрани учебни заведения чрез посещение от страна на представители на Бюрото на ЕП в България и/или образователните експерти по Програмата, което да съвпада с организирано от училището събитие.

 .
През настоящата учебна година Бюрото на Европейския парламент ще поощри избрани сертифицирани училища и ще им даде шанс да спечелят пътуване до Страсбург. Лого на Програмата за училища посланици на Европейския парламент
През настоящата учебна година Бюрото на Европейския парламент ще поощри избрани сертифицирани училища и ще им даде шанс да спечелят пътуване до Страсбург.
 .

В края на месец май 2020 г. всяко от 20-те училища ще гласува за най-добрата инициатива (без право да гласува за себе си), а училището с най-висок резултат ще има възможността да изпрати своя група до Страсбург в рамките на програма „Евроскола“ на ЕП.

След внимателен преглед на над 50 кандидатури и въз основа на предложените в тях инициативи Бюрото на ЕП в България избра следните 20 училища посланици за участие в допълнителния модул на Програмата за училища посланици на ЕП (подредени по азбучен ред):

  • 2 Средно училище „Академик Емилиян Станев“, гр. София;
  • 9 Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, гр. София;
  • 18 Средно училище „Уилям Гладстон“, г