Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/Коронавирус: общ път към безопасното повторно отваряне на Европа

Коронавирус: общ път към безопасното повторно отваряне на Европа

2021-03-22T14:12:37+02:00март 19, 2021|Categories: Без категория|
Urban mobility – Tram, © Авторско право: Европейска комисия 2021

Преди срещата на европейските лидери на 25 март Европейската комисия призовава държавите членки да се подготвят за координиран подход за постепенно премахване на ограниченията, свързани с COVID-19, когато епидемиологичната обстановка позволи това. В прието вчера съобщение Комисията очертава пътя напред за балансирана политика и общ подход на ЕС, като посочва какво трябва да направим, за да достигнем по-бързо момента, когато ще можем да възстановим нашия европейски начин на живот и да го направим по безопасен и устойчив начин с контрол върху вируса.

Докато епидемиологичната обстановка изисква постоянен контрол до постигането на достатъчен обхват на ваксинирането, в рамките на единния пазар трябва да бъдат създадени условия, за да се даде възможност за безопасно и трайно отваряне, така че гражданите да могат да се възползват от своите права и икономическата и социалната дейност да могат да се възобновят. Това включва въвеждането на цифрово зелено удостоверение, обхващащо ваксинацията, тестването и възстановяването; използването на обща рамка за ответни мерки; насоки за допълнителни стратегии за тестване, като например мониторинг на отпадъчните води за проследяване на вариантите; инвестиции в диагностика и лечение.

В съобщението също така се изтъква необходимостта от действия за изграждане на устойчивост в световен мащаб чрез COVAX и механизъм на ЕС за обмен на ваксини.

Повече информация ще намерите в документа тук.

Източник: Европейската комисия

Споделете новината. Изберете желаната платформа: