Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/Конференция за бъдещето на Европа: Стартиране на гражданската платформа на 19 април

Конференция за бъдещето на Европа: Стартиране на гражданската платформа на 19 април

2021-04-29T12:46:35+03:00април 8, 2021|Categories: Без категория|

Изпълнителният съвет на Конференцията за бъдещето на Европа одобри многоезичната цифрова платформа, която ще даде възможност на гражданите от целия ЕС да дадат своя принос за Конференцията. Той постигна съгласие относно методите си на работа и напредналата подготовка за церемонията по откриването на Деня на Европа (9 май).

Открит и приобщаващ дебат за демокрацията на участието

Благодарение на тази нова многоезична цифрова платформа, от 19 април гражданите от цяла Европа ще имат възможност да представят вижданията си по всяка тема, която считат за важна за бъдещето на ЕС. Това ще даде възможност на гражданите – за първи път на равнище ЕС – да представят своите идеи, да коментират идеите на други хора, да създават и участват в събития. Платформата ще бъде централният възел на Конференцията – място, където всички приноси към Конференцията ще бъдат събрани и споделени, включително децентрализирани събития, граждански дискусионни групи и пленарни сесии.

Специализиран механизъм за обратна връзка ще обобщава и анализира повдигнатите ключови въпроси, така че те да могат да бъдат взети предвид и по време на гражданските дискусионни групи и пленарните заседания на Конференцията. Платформата ще предоставя също така информация за структурата и работата на Конференцията, както и ресурси за организаторите на събития, включително каталог на ключови събития, чрез които те ще могат да популяризират своите инициативи на местно, регионално, национално и европейско равнище. Гражданите ще могат лесно да търсят прояви, в които желаят да участват, благодарение на карта на събитията.

Учредително събитие на Деня на Европа

Изпълнителният съвет също така постигна значителен напредък в подготовката за церемонията по откриването на Конференцията на 9 май – Деня на Европа, ако епидемиологичните условия позволяват това. Той също прие методите на работа на Изпълнителния съвет и проведе първо обсъждане относно проекта на правила за състава и работата на пленарните заседания на Конференцията.

Следващи стъпки

Изпълнителният съвет ще се срещне отново на 21 април, за да приключи обсъждането на процедурния правилник и да разгледа други условия, необходими за организирането на Конференцията.

ЕП

Споделете новината. Изберете желаната платформа: