Защо ЕС инвестира в наука и какво ни дава тя?
На 31 януари ще имате възможност да разберете отговорите на тези въпроси лично от българския еврокомисар Mariya Gabriel, която отговаря за ресор „Иновации, научни изследвания, образование, култура и младеж“ в ЕК.
С новата програма за наука и изследвания на ЕС „Хоризонт Европа“ науката излиза от лабораториите и се превръща в основата на усилията ни да живеем по-добре в един по-справедлив и устойчив свят. Осигуряването на достатъчнo храна, успешната трансформация на обществата и професиите на бъдещето, борбата с раковите заболявания и предотвратяването на бедствия. Това са само част от предизвикателствата, с които трябва да се справим, и нямаме време за губене.
Заповядайте, за да научите повече за конкретните възможности за българските учени и изследователи, както и за начина, по който ЕС ще свърже науката с постигането на цели и промени в политиките на европейско и национално ниво чрез мисиите на Хоризонт Европа. Форматът на граждански диалог Ви предоставя възможност да влезете в пряк разговор с комисар Габриел и да получите отговор на всички свои въпроси по тази и други теми от работата ѝ.
В събитието ще вземе участие и доц. д-р Лъчезар Филчев от БАН, член на съвета към Мисия за здраве на почвите и храни към Хоризонт Европа.

Събитието изисква предварителна регистрация до 29 януари ➡ http://bit.ly/2020EUDialogues