Европейски избори 23-26 май 2019

2019-06-04T13:28:17+03:00май 18, 2019|Categories: Без категория|

Две неща, които трябва да направим сега, и цял куп основателни причини да ги направим

Изборите за Европейски парламент ще се проведат между 23 май, четвъртък, и 26 май, неделя, в зависимост от мястото, на което живеете или гласувате. В България изборите ще се проведат на 26 май – неделя.

Европа е изправена пред много предизвикателства. От миграцията до климатичните промени и от младежката безработица до неприкосновеността на данните.

Необходимостта да намерим общи решения никога не е била по-голяма.

Но пред нас стоят и възможности, например да разширяваме цифровия единен пазар, като същевременно укрепваме надеждната защита на европейските потребители и творци.

Това са нещата, за които европейците казват, че са най-загрижени. И нещата, за които Европейският парламент предприема действия. И ще продължи да го прави. Ако му дадете демократичната власт да върши това, като гласувате.

Този път изборите се провеждат в много различен контекст от този преди пет години. Виждаме около нас как неистините, ако не бъдат оспорени, могат лесно да превърнат многообразието в разделение. И колко крехка може да бъде демокрацията, ако не участваме активно в нея.

Този път не е достатъчно само да се надяваме на по-добро бъдеще. Този път всеки един от нас трябва да поеме отговорност и да избере своето бъдеще. Ето защо този път искаме от Вас да поемете ангажимент да гласувате и да помогнете, за да убедите и своите близки и приятели да гласуват.

Тук ще намерите списък с основателни причини и за двете. Но освен тях има още много.

№ 1 защото искам да имам правото да живея, да обичам, да уча и да работя навсякъде, където избера. В Европейския съюз всички имаме право на свободно движение.

№ 2 защото искам да имам правото да прекарвам време с моето семейство. Директивата на нашия Съюз за работното време дава на всички нас правото да прекарваме време със семействата си.

№ 3 защото имаме нужда да работим заедно, за да гарантираме нашите граници. Европейската агенция за гранична и брегова охрана ни помага да упражняваме по-добре граничен контрол. Още 10 000 гранични служители предстои да бъдат наети до 2020 г.

№ 4 защото вярвам, че всеки трябва да плаща данъците си и това ясно да се вижда. Укриването на данъци и данъчните измами са глобален проблем. Работим по него, като се опитваме да договорим по-добро сътрудничество и по-голяма прозрачност.

№ 5 защото искам да защитавам неприкосновеността на личния ми живот. Според новия Общ регламент относно защитата на данните в нашия Съюз Вие сте собственик на своите данни, а всички останали трябва да поискат позволение да ги ползват.

№ 6 защото имаме нужда да се борим с изменението на климата сега. Нашият Съюз е сред световните лидери в иновациите и инвестициите, необходими за да се борим с изменението на климата. До 2030 г. ще сме намалили своите емисии на парникови газове с 45% за 40 години.

№ 7 защото имаме нужда да работим заедно, за да управляваме миграцията. Нашият Съюз работи, за да спасява живота на мигрантите, да опазва нашите граници и да намалява незаконната миграция посредством справедлива, хуманна и ефикасна обща политика за миграция