Младежи от Сдружение „Алдора” и Център за обучение „Матлетика” осъществиха първото от поредица онлайн интервюта, свързани с представяне на различни професии.

Гост на Валентина Кулева от „Младежка банка” беше коафьорът Нона Христова. Тайните и предизвикателствата на професията бяха тема на интересния диалог. Зрителите също имаха възможност да зададат своите въпроси.

Идеята на организаторите е всяка седмица чрез фейсбук да се реализира live strem на разговор  между професионалист в дадена сфера и млад човек в ролята на журналист.

Целта на проекта, финансиран от община Шумен, е да насърчи младите хора в тяхното професионално ориентиране и кариерно развитие посредством най-използваните от младежите нови технологии.

Специални покани младите хора са отправили на своите връстници от селата на община Шумен: Градище, Друмево, Ивански, Мадара, Царев брод.

Екипът се е заел с проучване на интересни и търсени професии, издирване на успешно реализирали се специалисти, представяне на възможности за продължаване на образованието и  предлагане на подходящи за младите хора места за работа.

Първата среща, с която младежите от Шумен отбелязаха Европейската седмица на професионалните умения, беше подкрепена и от център „Европа директно” – Шумен.

Екипът на проекта предвижда събитията да се провеждат всяка събота от 17 часа. Търсете информация за конкретните срещи на фейсбукстраниците на сдружение „Алдора” и на център за обучение „Матлетика”.