Поради обстоятелства, свързани с извънредното положение в България и пандемията на коронавируса, Информационен център „Европа Директно отбелязва  Деня на Европа – 9 май с онлайн уъркшоп „Бъдещето на Европа”

От средата на м. април 2020 г., по покана на информационен център „Европа директно”, млади хора и деца от Шумен и Търговище, се занимаваха във виртуални уъркшопи с дейности, свързани с нашия общ дом – Европа.

В навечерието на Деня на Европа – 9 май ще представим продуктите от тези занимания чрез ресурсите на Интернет.

Инициатива е посветена на две от целите на Европейската комисия 2019 – 2023 година, а именно „Нов тласък за европейската демокрация” и „Съхраняване на Европейския ни начин на живот”.

Целта е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да дадем възможност на най-младите граждани да изразят своята позиция по темата.

Търсете продуктите и изработените материали в сайта, във  Фейсбукстраницата и в Youtube канала на център „Европа директно” – Шумен, както и в тези на нашите партньори: Клуб на НСО, СУ „Свети Седмочисленици”, СУ „Проф. Никола Маринов”, Регионална библиотека „Петър Стъпов”

  • Млади хора – посланици на Европейския парламент и хоровата група на СУ „Проф. Никола Маринов” ще изпълнят Химна на Европа в платформата ZOOM  
  • Млади хора – посланици на Европейския парламент от СУ „Свети Седмочисленици” ще представят  Дигитален сборник  „Под дъгата на Европа“; 
  • Млади хора – посланици на Европейския парламент от СУ „Проф. Никола Маринов”   ще представят  Мултимедийна презентация ‘Европейският съюз и моят свят’ 

С подкрепата на Център „Европа директно“ Петокласниците от ОУ „Хросто Ботев“ ще посветят учебен час на Деня на Европа