Поради обстоятелства, свързани с извънредното положение в България и пандемията на коронавируса, Информационен център „Европа Директно отбелязва  Деня на Европа – 9 май с онлайн уъркшоп „Бъдещето на Европа”

От средата на м. април 2020 г., по покана на информационен център „Европа директно”, млади хора и деца от Шумен и Търговище, се занимаваха във виртуални уъркшопи с дейности, свързани с нашия общ дом – Европа.

В навечерието на Деня на Европа – 9 май ще представим продуктите от тези занимания чрез ресурсите на Интернет.

Инициатива е посветена на две от целите на Европейската комисия 2019 – 2023 година, а именно „Нов тласък за европейската демокрация” и „Съхраняване на Европейския ни начин на живот”.

Целта е, в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз, да дадем възможност на най-младите граждани да изразят своята позиция по темата.

Търсете продуктите и изработените материали в сайта, във  Фейсбукстраницата и в Youtube канала на център „Европа директно” – Шумен, както и в тези на нашите партньори: ППМГ „Нанчо Попович”, СУ „Йоан Екзарх Български”, Трето основно училище „Д. Благоев”, НЧ „Пробуда – 1958”

  • Третокласниците от иновативната паралелка на СУ „Йоан Екзарх Български“ – училище – посланик на Европейския парламент ще представят дигитални книги за Европейския съюз и репортаж към училищния „Еко вестник“;  
  • Третокласниците от III Б клас на Трето основно училище „Д. Благоев”, заедно с читалище „Пробуда – 1958“  ще представят видеоклип Парад на знамената и видео-поздрав на деца от българското училище от гр. Торент – Испания;
  • Млади хора от ППМГ „Нанчо Попович”  участват с рисунки и колажи „Мостове и/или граници в Европа”

С подкрепата на Информационен център „Европа директно” – Шумен Основно училище „П. Волов” – гр. Каспичан организира конкурси за рисунка, презентация и есе „Как виждам България в Европа днес”.