Рождения ден на Европа започна в ЦДГ „Светулка“. Там, заедно с малчуганите пожелахме „Честит рожден ден, Европа!“ и се включихме в спортните игри. Продължихме в читалище „Боян Пенев“, където деца от ЦДГ „Братя Грим“ премериха знания във викторината за Европа. Споделихме празника на младите хора в ППМГ „Нанчо Попович“, където подредихме щанд с полезни и интересни информационни материали.

По същото време екипът ни в Търговище сподели празника с децата на Търговище. Те рисуваха, пяха, играха и посветиха своя ден на Европа и на общия ни празник.

Вечерта танцувахме в регионална библиотека „Ст. Чилингиров“. 4 хореографа, 7 танца от 7 различни държави, много приятни емоции и вълнуващи преживявания се обединиха в нашата инициатива, наречена „Европа танцува“. Събитие събра Танцов клуб „Енканто“, Танцова формация „Фамилия Европа“ и Фолклорните ансамбли „Гайтани“ и „Пъргавелче’. Освен публика, всеки желаещ можеше да опита и да научи стъпки и движения, характерни за танците на Испания, Ирландия, Гърция, Турция, Сърбия… та чак до Латинска Америка. Вечерта започна с традиционната вече Европейска нощ на литературата.