Д-р Валентин Добрев: Европа да побърза с изготвянето на единен сертификат за ваксинирани и преболедували

Според лекаря вече има достатъчно ваксини в България

За втора поредна година посрещаме Деня на Европа, 9 май, в условията на глобална пандемия. Институциите на Стария континент непрестанно търсят варианти и решения за справяне с кризата и завръщане към познатия начин на живот. Засега Европейският съюз вижда единственото решение във ваксините.

В стремежа си да подобрят информираността на гражданите, младшите посланници на Европейския парламент към Първо СУ “Свети Седмочисленици” в Търговище, подкрепени от Информационен център „Европа Директно“ – Шумен подеха кампания, в която проведоха интервюта с различни здравни специалисти.

Ралица Валентинова от X.а клас се срещна с д-р Валентин Добрев. Той е лекар с 25-годишен опит и управител на МЦ „ВИП“, регистриран като ваксинационен център. От началото на годината там са поставени над 2500 ваксини, а на 9 май има и зелен коридор. Докторът отдели няколко минути от натоварения си график за блиц интервю, специално за представителката на Европейския парламент и Първо СУ.

Д-р Добрев, какво мислите за тезата, че ваксините срещу КОВИД са единственото решение на проблема с пандемията?

Ваксините са единственото средство за връщане към нормалния начин на живот. Те са начин да се справим с опасността от боледуване, от заразяване на нашите близки и от евентуален фатален край.

Какво казвате на Ваши близки, които се колебаят дали да се ваксинират?

Важно е да се ваксинирате. Това ще ви спаси и ще ви даде възможност да живеете нормално и без страх.

Как