СЪС СПЕЦИАЛЕН БРОЙ НА ЕКО ВЕСТНИК И ДИГИТАЛНИ КНИГИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ УЧЕНИЦИТЕ ОТ III Г И IV Б КЛАС, ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА ЕВРОПА

Учениците от III г и IV б иновативни паралелки на СУ „Йоан Екзарх Български“ – училище посланик на Европейския парламент, и техните преподаватели, г-жа Свилена Димитрова, г-жа Ани Рангеловаг-жа Искра Стефанова, г-жа Милена Енева, днес представят своя специален брой на Еко вестник и дигитални книги за Европейския съюз, посветени на 9 май – Деня на Европа.

https://view.genial.ly/5eb3fe834a7fce0d5029fa8b/interactive-image-interactive-image?fbclid=IwAR2mxNvABwtA56PeTAwaSSH0PzYWjKgyPVtwcCd_uQEm7I19zexo7ZxjW7g

По покана на информационен център „Европа директно” – Шумен, децата и техните учители работиха с ентусиазъм във виртуалния онлайн уъркшоп „Бъдещето на Европа”, за да изразят своя глас, гласът на най-младите граждани на Европа.
Дигиталният Еко вестник, както първия брой, посветен на Деня на Земята, е интерактивен и съдържа бутони с вградени линкове, които препращат към допълнителна информация, видеа и игри, а на последната страница е дигиталната библиотека с виртуални книги, изработени от децата на бъдещето. Техната позиция за един по-добър, справедлив и хармоничен свят е ясно и категорично изразена по страниците на вестника и дигиталните книги.
Така „малкото вестниче” дава широко поле за размисъл за „големите идеи” на „малките човеци”. Те отново доказаха своята принадлежност към хуманитарната общност и дадоха своя принос за развитието и бъдещето на Европа.
Благодарим ви, деца! Благодарим на вашите преподаватели и родители за подкрепата и напътствията.
Бъдете здрави и все така добри и любознателни. Европа и светът имат нужда от вас, за да пребъдат!