Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/ДЕН НА ЕВРОПА 2021

ДЕН НА ЕВРОПА 2021

2021-04-29T13:02:23+03:00април 29, 2021|Categories: Без категория|

Представителство на Европейската комисия в България традиционно ще отбележи Деня на Европа с редица инициативи в партньорство с Бюрото за връзка на Европейския парламент и други организации партньори. Следете Facebook страницата на Европейската комисия в България във за най-актуалната информация.

Вечерта на 9 май – Деня на Европа, между 20.00 и 24.00 ч., сградата на НДК в София ще бъде осветена в цветовете на европейския флаг. Инициативата в столицата се осъществява благодарение на партньорството с Националния дворец на културата.

Включете се на 12 май в Нощта на литературата – десето юбилейно издание в България. Очаквайте отново много и интересни откъси от европейски автори. За вас ще четат популярни български личности. Ще има и традиционния тийн маршрут, томбола, както и нови неща. В инициативата се включват редица културни институти и посолства на държавите членки на ЕС. Повече информация ще намерите тук.

По случай 9 май българските граждани ще имат възможност и да гледат филмите финалисти за награда LUX – Европейска филмова награда на публиката  . Наградата е създадена от Европейският парламент и Европейската филмова академия (EFA) в партньорство с Европейската комисия и Europa Cinemas. Нашите приятели от Европейския парламент в България подготвят и мобилна игра в София, в която гражданите ще могат да се включат. Повече информация за това, къде и как можете да гледате филмите, ще намерите тук.

За да отбележи празника, Стопанският факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” организира изложба на тема “„Еразъм+ със Стопанския факултет на СУ: прозорец към моята Европа“ #FEBA4EU.”. Кадрите на студенти и преподаватели, които са участвали в различни програми за обмен на ЕС, ще могат да бъдат видяни от в периода 30 април – 14 май в парково пространство НДК. Инициативата се осъществява с подкрепата на Столична община, Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България. Повече информация ще намерите тук.

Благодарение на партньорството ни с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) и Национална компания “Железопътна Инфраструктура” (НКЖИ) пътниците в над 250 ж.п. гари в България ще бъдат поздравени по случай Деня на Европа и Европейската година на железопътния транспорт.

В седмицата след Деня на Европа ще отбележим празника и с началото на две други европейски инициативи:

Споделете своите идеи и помогнете за оформянето на общото ни бъдеще в Европа!

Споделете новината. Изберете желаната платформа: