Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/#ДасигражданинЕСуперяко – кампания за Гражданско образование на Европейската комисия в България

#ДасигражданинЕСуперяко – кампания за Гражданско образование на Европейската комисия в България

2021-03-06T19:52:29+02:00февруари 11, 2021|Categories: Без категория|

Европейската комисия в България започна кампанията #ДасигражданинЕСуперяко, която се стреми да ангажира възможно най-много хора в разговор за гражданското образование и активното гражданство у нас.

Млади хора, родители, учители, експерти и граждани – всички те имат важна роля в този дебат. От септември 2020 г. учениците в 11-ти клас за първи път изучават предмета „Гражданско образование“ в училище.
За да подпомогне навлизането на новия предмет и да направи преживяването по-интересно и полезно, Европейската комисия участва в създаването на 36 видео урока по учебното съдържание. Темите са разнообразни и практични – от конструктивно общуване и решаване на училищни проблеми, през корупция, медии и демокрация, до европейско гражданство и идентичност. Достъпът до видеата е напълно безплатен. Уроците са създадени в партньорство с образователният портал Уча.се и организацията „Софийска платформа“.
С този проект Европейският съюз насърчава гражданското образование и по-голямото участие на младежите в обществото. Бъдещето на демокрацията зависи от младите хора, затова е от първостепенно значение те да познават основните демократични ценности и обществени процеси, да бъдат будни граждани.
Можете да видите целия набор от видео уроци тук.
Повече за дейностите на ЕС за развитието на системите за училищно образование прочетете тук.

Споделете новината. Изберете желаната платформа: