Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/COVID-19: Нека вземем мерки, за да се защитим един друг

COVID-19: Нека вземем мерки, за да се защитим един друг

2020-03-23T15:41:47+02:00март 23, 2020|Categories: Без категория|

Кризата с коронавируса COVID-19 е предизвикателство, което можем да превъзмогнем само заедно: мерките, които всеки от нас взема, имат голямо значение.

Тази криза няма да може да бъде разрешена от която и да е отделна страна. Европейският съюз ръководи координацията на многото мерки, предприемани от държавите членки с приоритетна цел гарантиране на Вашата сигурност и безопасност.

В момента ЕС полага усилия за:

  • ограничаване на разпространението на вируса в световен мащаб;
  • защита на европейците чрез ограничаване на пътуванията от външни страни към ЕС;
  • гарантиране на нужните доставки за здравните системи чрез запазване на целостта на единния пазар и на веригите на производство и дистрибуция;
  • насърчаване на изследователската дейност, разработване на ваксина и предоставянето й на всички, които имат нужда от нея;
  • подкрепа на хората, за да не бъдат засегнати в прекомерна степен техните доходи и работни места и за избягването на дълготрайни ефекти от кризата. Европейският парламент иска да задейства спешна процедура за насочване възможно най-бързо на средства към хората, регионите и страните, които са най-силно засегнати от кризата;
  • подкрепа на фирмите и гарантиране на ликвидността на финансовия сектор, така че той да може да продължи да подкрепя икономиката;
  • даване на възможност на страните в ЕС да действат решително и координирано, включително чрез облекчаване на ограниченията за предоставяне на държавна помощ и други мерки за подкрепа.

Като част от общността „Заедно“ ние трябва да споделим с хората около нас за мерките, предприемани от ЕС. Важно е всички да бъдат информирани как ЕС подкрепя и координира борбата срещу вируса.

Молим Ви също така да следвате съветите и инструкциите на националните власти, защото те помагат да се защитим взаимно, дори когато водят до смущения в нашето ежедневие.

Информация от Министерството на здравеопазването

В случай че обмисляте пътувания, следете страницата на Министерството на външните работи, тъй като в момента са в сила ограничения.

Ако имате въпроси или притеснения, можете да ни пишете или да се свържете с нас в TwitterFacebook или Instagram.

И помнете, че можем да се справим с това само заедно.

За това какви мерки предприема ЕС за борба с последиците от коронавируса можете да прочетете тук:

Отговорът на ЕС срещу коронавируса.

Източници:

zaednoza.eu

Споделете новината. Изберете желаната платформа: