Днес поздравяваме Земята, заедно с децата от  III – то ОУ „Димитър Благоев”, гр. Шумен и читалище „Пробуда – 1958“, гр. Шумен.

Учениците от IV–ти А клас с класен ръководител Румяна Георгиева и от II–ри Б клас с класен ръководител Силвия Младенова и възпитател Венета Димитрова събраха своите знания, послания, пожелания във виртуални поздравителни картички, чрез които ни напомнят, че трябва да обичаме нашия общ дом. В стихчета, разказчета, съвети, песни, рисунки децата ни напомниха да бъдем добри и отговорни стопани! Да пазим природата чиста и да живеем в хармония с нея!

Вижте посланията им: https://www.youtube.com/watch?v=RZhD3PXaEk4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0QZFQfhCWdao0a5qb3tW4u1ryJwPfHabjysHAsQGhomPD9sRvwuH_JMfs

https://youtu.be/n4ijKBnBXUA

Очакваме с нетърпение момента, в който ще завършим започнатото – ще засадим дръвче, ще се потрудим да облагородим средата, в която живеем или ще представим рецитал и изложба пред приятели и съмишленици. Бъдете здрави, деца! Творете, учете, създавайте! Земята и ние, възрастните, имаме нужда от вашата мъдрост.

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22 април. Усилията на всички държави  са насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота  върху нея. През 2020 г. Денят на Земята отбелязва своята 50-та годишнина. Тазгодишната тема на ежегодно провежданата кампания е Действия срещу изменението на климата.

Изменението на климата е предизвикателство за бъдещето на човечеството и за функционирането на самите животоподдържащи системи, които правят света ни обитаем.

Изменението на климата е глобално предизвикателство, което изисква глобален отговор.

Европейският съюз е решен да помогне за повишаване на амбициите в световен мащаб и е водещ пример за това.