Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове и реалност

Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове и реалност

2021-01-12T21:36:57+02:00декември 5, 2020|Categories: Без категория|

Какво представлява многогодишната финансова рамка на ЕС? Какви са позициите на европейските институции, докъде са стигнали преговорите им и какво предстои? Как окончателното решение за дългосрочния бюджет на ЕС ще се отрази на гражданите и бизнеса?

Това са част от въпросите, на които ще потърсим отговор по време на онлайн форума „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове и реалност“ на 10 декември 2020 г., четвъртък, от 14.00 до 15.30 ч. Участниците в събитието, организирано от Европейски парламент в България, ще представят ползите от европейския бюджет за гражданите и ще развенчаят някои от митовете, свързани с тези теми.

В първата от тях четирима евродепутати от преговорния екип на Европейския парламент по пакета за Многогодишната финансова рамка и собствените ресурси на ЕС ще представят позициите, отстоявани от Европейския парламент в институционалните преговори, като обяснят какво включва дългосрочният европейски бюджет, какво са се споразумели представителите на различните институции в преговорния процес, какви са следващите стъпки за въвеждане на нови източници на приходи на ЕС и как ще бъде обвързано изразходването на европейски средства с механизма за защита на ценностите на ЕС. Участници в дискусията ще бъдат Ян Олбрихт (ЕНП, Полша), Жузе Мануел Фернандеш (ЕНП, Португалия), Маргарида Маркеш (С&Д, Португалия) и Валери Айе (Обнови Европа, Франция).

Във втората част ще разгледаме последиците за България от договореностите на европейско равнище и ще обсъдим ползите от европейския бюджет за националната икономика, бизнеса и гражданите, какво трябва да се промени в следващия програмен период и как да се подобри качеството на публичните разходи.
Модератор на събитието ще бъде журналистът Кирил Вълчев.
Събитието ще бъде излъчвано на живо на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Oсигурен e и жестов превод. Не е необходима регистрация.
Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido: https://www.sli.do/ с #MFF и в събитието във Фейсбук.

Споделете новината. Изберете желаната платформа: