Свържете се с нас на +359 887 740 105 и +359 899 871 199|europedirectshumen@gmail.com
Начало/Борба с дезинформацията във връзка с коронавируса: Онлайн платформите предприеха повече действия относно ваксините

Борба с дезинформацията във връзка с коронавируса: Онлайн платформите предприеха повече действия относно ваксините

2021-03-06T20:00:30+02:00февруари 27, 2021|Categories: Без категория|

Европейската комисия публикува новите доклади на Facebook, Google, Microsoft, Twitter, TikTok и Mozilla, подписали Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията. В тях се прави преглед на развитието на мерките, предприети през януари 2021 г.
Google разшири своята функция за търсене, предоставяща информация и списък на разрешените ваксини според географското местоположение на потребителя в отговор на свързани търсения в 23 държави от ЕС, а TikTok приложи етикет за ваксина срещу COVID-19 за над пет хиляди видеоматериала в Европейския съюз.
Microsoft съфинансира кампанията #VaxFacts, започната от NewsGuard, която предоставя безплатен браузър за защита от дезинформация за ваксини срещу коронавируса. Освен това Mozilla докладва, че контролираното авторитетно съдържание от приложението Pocket (read-it-later) е събрало над 5.8 милиарда импресии в целия ЕС.
Месечната програма за докладване наскоро беше удължена и ще продължи до юни с развитието на кризата. Това е резултат от съвместното съобщение от 10 юни 2020 г., за да се гарантира отчетност пред обществеността, и продължават обсъжданията относно начините за по-нататъшно подобряване на процеса.
Повече информация и докладите ще намерите тук.

Споделете новината. Изберете желаната платформа: